Rajon & Botë

Franca kërkon ndërprerjen e negociatave për tregtinë e lirë BE-SHBA

Qeveria franceze do t’i kërkojë në shtator Komisionit Evropian të ndërpresë negociatat mbi TTIP-në, projekti i traktatit të tregtisë së lirë mes Evropës dhe Amerikës, njoftoi sot sekretari francez i Shtetit për Tregtinë e Jashtme, Matthias Fekl.

“Nuk ka më mbështetje politike të Francës për këto negociata mes BE-së dhe SHBA-së dhe Franca do të kërkojë ndërprerjen e negociatave”, deklaroi Fekl.

Ai e justifikoi këtë kërkesë me faktin se negociatat që po zhvillohen, në krahun evropian, nga Komisioni Evropian në emër të 27 vendeve anëtare, vuan nga një anim i ndjeshëm në favor të pozicioneve amerikane.

the authorSamir Dalipi