Shëndetësi

Ftonjtë, mbrojtësit e trupit

Plot me shije dhe aromë, ftonjtë janë të pasur me vitamina C, B1 i B2 dhe provitaminë A, ftonjtë janë eliksir i vërtetë i shëndetit, e pasi që përmbajnë sasi të madhe me fibra dhe kanë pak kalori, nutricistët jua sugjerojnë të gjithë atyre që duan të kenë një linjë vitale trupore.

Përmbajnë edhe kalium, natrium, zink, hekur, bakër dhe acide organike.

Mund t’i konsumoni si të vetëm, por edhe t’i përfshini në përgatitjen e lëngjeve, kompostos, xhemit. Po ashtu; lëngu i ftonjve freskon dhe forcon mukozën e sipërfaqes së gojës, zbut kollën, astmën dhe diarrenë akute.