Shëndetësi

Gëlltitja e tabletave kundër dhembjeve, ndikojnë në të dëgjuarit

Konsumimi i tepruar i tabletave kundër dhembjeve, te personat e gjinisë mashkullore mund të shkaktojë probleme me të dëgjuarit.

Mirëpo nuk do të duhej posaçërisht t’i kushtojnë kujdes meshkujt e moshës së re, tërheqin vërejtjen ekspertët amerikan të Harvardit.

Deri te ky konkludim kanë ardhur pas dy deceniesh të punës hulumtuese, në të cilën janë përfshirë 26.000 persona, transmeton Telegrafi.

Barnat të cilat kanë të bëjnë me humbjen e vogël apo humbje serioze të dëgjimit para moshës pesëdhjetëvjeçare janë paracetamoli dhe ibuprofeni.

Edhe pse në këto hulumtime nuk janë përfshirë edhe femrat, shkencëtarët supozojnë që ilaçet e cekura mund të shkaktojnë efekt të njëjtë edhe te ato.