Tech

Gjeni informacion personal për çdo person duke përdorur Yahoo

Pothuajse tre miliardë llogari në Yahoo u hodhën në vitin 2013, që do të thotë se ata zbuluan informacion personal për çdo përdorues duke përdorur shërbimet e Yahoo, transmeton Indeksonline.

Në fund të vitit, Yahoo njoftoi një njoftim për shtyp, ku thuhej se rreth një miliardë urdhëresa u hodhën dhe vetëm katër vjet më vonë u shfaqën informacion rreth numrit të saktë.

Ajo rezulton se kjo është një tre miliardë llogaritë që ishin komprometuar – pikërisht çdo person i cili në atë kohë kishte një hapur një llogari ka rrjedhur pothuajse i gjithë informacioni personale i përdoruesve, duke përfshirë emrat e përdoruesit, fjalëkalime, numra telefoni dhe datat e lindjes./Indeksonline/

the authorE B