Tech

Gjeorgjianët shesin rajonet ruse si NFT për të mbledhur të holla për Ukrainën

Leavingstone, një agjenci krijuese dixhitale nga Gjeorgjia, ka bashkuar përpjekjet për të mbledhur fonde për Ukrainën, e cila është duke u mbrojtur kundër agresionit ushtarak rus për tetë javë rresht. Kompania tani po shet shenja jo të këmbyeshme (NFT) që përfaqësojnë pjesë të territorit rus.

Në të parën nga tre fazat e planifikuara të nismës “Rusia për Shitje”, Leavingstone po nxjerr në ankand 2,443 rajone të Federatës Ruse të përshkruara në letra me emrin, madhësinë dhe një “stemë të çuditshme autentike”. Një hartë interaktive i ofron parcelat blerësve të mundshëm dhe me 34 të shitura tashmë, deri më tani janë grumbulluar mbi 19,000 dollarë ether.

Përfituesi kryesor është Ministria e Transformimit Dixhital në Kiev dhe të gjitha fondet e mbledhura do të transferohen në portofolin e saj. Ndër përgjegjësitë e tjera, departamenti ka qenë duke u kujdesur për mbrojtjen e Ukrainës në hapësirën kibernetike, një tjetër fushë beteje në konfliktin me Rusinë.

Institucionet e qeverisë ukrainase dhe grupet vullnetare kanë marrë dhjetëra miliona dollarë donacione kriptomonedhash që kur Moska nisi sulmin e saj ushtarak në orët e para të 24 shkurtit. Paratë përdoren për të financuar përpjekjet e mbrojtjes së Ukrainës dhe për të zgjidhur problemet humanitare në rritje.