AktualeLifestyle

Gjetën gabimin, çifti fiton 26 milion dollarë në loto

Money Piles Bundles of the latest $5 US Dollar Bills. The bundles of bills are spread around in a massive pile amounting to millions of dollars. This series of images provides an image with all denominations including $1, $2, $5, $10. $20, $50, and $100 bills.

Një çift i pensionuar në Amerikë, fitoi 26 milionë dollarë pasi gjeti disa gabime në një llotari.

Shumë prej nesh ëndërrojnë të fitojnë miliona në llotari, për të përmbushur ëndrrat tona dhe për të jetuar një jetë të shtrenjtë. Por fati luan një rol shumë të rëndësishëm kur bëhet fjalë për të fituar xhekpotin.

Megjithatë, një çift në Shtetet e Bashkuara kanë fituar 26 milionë dollarë në lojëra të ndryshme llotarie shtetërore shumë here, dhe historia e tyre është një hit i madh në internet.

Jerry dhe Marge Selbee nga Michigan, në Shtetet e Bashkuara, i përdorën paratë për të rinovuar shtëpinë e tyre dhe ndihmuan në edukimin e nipërve dhe mbesave. Ata kishin gjashtë fëmijë dhe zotëronin një dyqan.

Selbee bleu biletën e tij të parë të lotarisë nga një lojë e quajtur Winfall në 2003. Por çifti zbuloi gjithashtu një boshllëk ligjor në lojën e shitur në të gjithë SHBA. 83-vjeçari Selbee i tha Neë York Post se ai mësoi për një veçori të quajtur “rolldoën” në lotarinë Ëinfall – se jackpoti i lojës do të hidhej poshtë nëse askush nuk fitoi dhe paratë e çmimit u rritën.

“Ndryshe nga lojërat e Mega Millions, me siguri keni dëgjuar se ku jackpot-i vazhdon të rritet derisa dikush të arrijë të gjashtë numrat dhe të fitojë çmimin e madh, në Winfall, nëse xhekpoti arrinte 5 milionë dollarë dhe askush nuk i përputhej të gjashtë numrave, të gjitha paratë shkojnë te fituesit e çmimeve të nivelit të ulët, duke rritur në mënyrë dramatike pagesat e atyre që përputheshin me pesë, katër ose tre numra,” tha Selbee.

Me njohuri të mëdha në matematikë, ai e kuptoi se me ligjin e mesatareve, javët kur u shpallën zbritjet ofruan një fitore të garantuar nëse bliheshin mjaft bileta. Çifti bleu mijëra.

“Në lojën time të parë, luajta 2200 dollarë, por humba 50 dollarë në atë lojë. Kështu që kjo më tregoi të kompensoja variancën midis matematikës dhe probabilitetit për të marrë pak a shumë,” tha ai.