AktualeKuriozitete

Gruaja që vrapoi në 106 maratona për 106 ditë

Britanikja Kate Jayden, e cila vrapoi 106 maratonë në 106 ditë rresht, tani mban Rekordin Botëror Guinness për ditët më të njëpasnjëshme për të përfunduar një maratonë, sipas një njoftimi nga Rekordet Botërore Guinness.

Vrapuesja e Derbyshire fillimisht nuk kishte ndërmend të thyente një rekord, por vrapoi në distanca record midis 31 dhjetorit 2021 dhe 15 prillit 2022.

Jayden ka shpërndarë një postim në llogarinë e saj zyrtare në Instagram duke treguar rekordin e saj  katër ditë më parë. Shumë përdorues e kanë uruar vrapuesen për arritjen e saj rekord.

Ajo gjithashtu fokusoi përpjekjet e saj për mbledhjen e fondeve në mbështetjen dhe dhurimin e fondeve për shërbimet e shëndetit mendor, dhe ndihmën humanitare për refugjatët.