Aktuale

Hapet ekspozita “Kompleksi Monumental i Lidhjes Shqiptare të Prizrenit dhe Sfida e Marsit 1999”

Sot në Kompleksin e Lidhjes Shqiptare të Prizrenit, hapet ekspozita “Kompleksi Monumental i Lidhjes Shqiptare të Prizrenit dhe Sfida e Marsit 1999”.

Ekspozita hapet nga Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit dhe Qendra Rajonale për Trashëgimi Kulturore në Prizren, me rastin e 18 vjetorit të fillimit të intervenimit të NATO-së mbi agresorin serb në Kosovë.

Projekti pasqyron Muzeun Historik të Lidhjes Shqiptare të Prizrenit, dhe 288 eksponatet që kanë qenë të ekspozuara në Muze deri më 27 mars 1999.

Ky projekt ka për qëllim ndriçimin e djegies të qëllimtë të Muzeut me të gjitha eksponatet që ndodheshin natën kritike të 27 marsit 1999 si dhe shkatërrimin e shtatoreve që kanë qenë të vendosura në oborrin e Kompleksit të LSHP-së. Të gjitha këto fakte do t’i paraqesim përmes fotografive me legjendat përkatëse në shqip dhe anglisht./KosovaPress/