Aktuale

Haradinaj: Ushtria bëhet brenda 90 ditësh nga fillimi i punës së Qeverisë

Kandidati për Kryeministër i koalicionit PDK-AAK-NISMA, Ramush Haradinaj thotë se 90 pas nisjes së punës së Qeverisë, Kosova do të ketë ushtrinë e saj. Thotë se do të tentoj t’i bind serbët e Kosovës se ushtria e Kosovës është në interes të tyre por se sipas tij, nëse kjo nuk do të arrihet, do të gjejnë mënyra tjera për të arritur këtë qëllim.

“Nga fillimi i punës së Qeverisë mundet mos me shku 90 ditë ose mundet me shku por unë mendoj se kohë optimale mendoj se është i mujshëm”, theksoi Haradinaj.

“Pra serbët e Kosovës po të ishin në veti dhe po të logjikojshin pa ndërhyrje të Beogradit do ta votojshin ushtrinë se është në të mirën e tyre, sepse ata jetojnë këtu. Kur ka siguri për të gjithë ka siguri edhe për ata”, tha Haradinaj në emisionin ‘Debat’ në RTK.

the authorSamir Dalipi