Arsim & Kulturë

Historiani serb: Skënderbeu ishte serb

Historiani serb, Predrag Petrovic përmes një interviste me median serbe Kurir.rs, ka thënë se Skënderbeu ishte me prejardhje serbe e jo shqiptare. Në një vëllim të librave të tij, historiani Petrovic ka shkruar se zbulimet e tij në histori e tregojnë këtë.

Historiani thotë se veshja dhe emblemat e Gjergj Kastriotit tregojnë që janë të marra nga kultura serbe, për të cilat Petrovic pretendon se u përdorën nga e gjithë okupimi otoman në atë kohë. Ai thotë se kultura e atëhershme është në përputhje me kulturën serbe në atë kohë, e jo me atë shqiptare.

Në këtë intervistë të dhënë për Kurir.rs, Petrovic thotë se emri i nënës së Skënderbeut gjithashtu është emër serb (Vojislava Brankovic). Ai gjithashtu thotë se përkrenarja e Skënderbeut – me simbolin e dhisë, ka qenë dhe është pjesë e kulturës serbe dhe ortodokse.