Aktuale

Hoti: Do jemi konstruktiv nëse PAN i ka numrat (VIDEO)

Gjatë javës së kaluar nisi seanca konstituive për ta zgjedhur kryeparlamentarin nuk, por që nuk arriti të përfundonte si shkak i ndërprerjeve dhe mos pjesëmarrjes së PAN-it në kuvend.
Koalicioni PAN kishte kërkuar nga kryesuesi i seancës Adem Mikullovci që të shtyhej seanca për dy orë në mënyrë që dilini me një propozim konkret, por ata nuk ju kthyen punës në kuvend me arsyetimin se kryesuesi e ka mbyllur seancën në mënyrë arbitrare.

Shefi i grupit parlamentar të LAA-së, Avdullah Hoti në një intervistë ekskluzive për Tribuna Channel deklaroi se propozimin e PAN-it për ta votuar Kadri Veselin për kryeparlamentar nuk do ta mbështesin, por nëse PAN arrin ta formoj qeverinë atëherë ata do të sillen si opozitë konstruktive.

Gjithashtu Hoti e komentoj edhe veprimin e deputetës, Teuta Rugova, për të cilën tha se ajo vetëm ka votuar për shtyrjen e seancës.
Ai me tej e konfirmoi se ajo ngelet në qëndrimin e LDK-së për ta mos votuar koalicionin PAN.

the authorE B