Aktuale

Hoti thotë se VV kërkoi prishje të raporteve me SHBA’në, LDK nuk e lejoi këtë

Zëvendëskryeministri i Kosovës, Avdullah Hoti, ka treguar arsyet pse LDK do të ecë përpara me hedhjen në votim të mocionit të votëbesimit. Ai tregoi se mocioni mbështetet në dy parime. Njëri që nuk do lejohet prishja e raporteve me SHBA’në dhe e dyta trajtimi jo i barabartë i VV’së ndaj LDK’së.

‘’Kur me 6 tetor iu dha besimi nga ana juaj këtij kaolciioni qeverisës, na keni bërë me dije se na keni dhënë përgjegjësi për udhëheqje të shtetit që të nisim një kapitull të ri të shteteisë, të zhvillimiet ekonomik dhe konsolidimin e shtetit në arenë ndërkombëtare dhe marrjen e dialogut. Miqtë ishin dhe mbesin krah nesh që të forcojmë rendin dhe ligjin por edhe të lëmë pas izolomin. Ata na siguronin se do ndodhte njohja reciproke dhe se marrëveshjado jetë brenda kornizave që do i krijojmë vet’’, tha Hoti.

‘’Toneve bolshevike që vinin nga paradhomat partiake dhe që bëheshin politika LDK’ja nuk i pranon kurrësesi. Është e papranueshme që partnerët tonë në qevrisje gëzoheshin për prishjen e raporteve me SHBA’në dhe ikjen e investitorëve amerikanë. I kemi kërkuar që të marrin ëprjgegjësi, për fat të keq nuk kemi parë gatishmëri që VV të bashkëpunonte’’, shti Hoti në fjalimin e tij në Kuvend.

‘’Përmes shkarkimit të Agim Veliut LDKja u bind që kryeminsitri po kërkon të shkarkohet vet. Ai ermëroi zëvendës ministrin e VV’së’’

Kurti ka treguar që nuk dëshiron partneritet por nënshtrim ndaj tij. Mocioni jon është mbështetur në dy parime. E para nuk mund të ketë qeveri që prish raportet me SHBA’në si miqë strategjikë. Pa ta nuk mund cojmë përpara proceset tona dhe të konsolidojmë shtetësinë. E dyta, mendimi ndryshe na dërgon përpara. Në LDK këtë e kemi vlerë. Kjo nuk u lejua në koalicion’’ /Express/