Aktuale

Hoxha: Kufiri i Hungarisë nuk mund të kalohet pa vizë valide

Zëvendësministri në detyrë i Punëve të Brendshme Valdet Hoxha dhe ambasadori i Hungarisë në Kosovë, Laszlo Markusz thanë gjatë një takimi, se Kosova vlerësohet si vend i sigurt i origjinës dhe se asnjë nga vendet e BE-së nuk japin azil për qytetarët e Kosovës.

Ata gjatë këtij takimi biseduan për situatën aktuale, me theks të veçantë për lëvizjet migratore dhe mundësinë e keqpërdorimit dhe keqinformimit të qytetarëve nga grupet e ndryshme të krimit të organizuar.

Hoxha dhe Markusz u pajtuan që të përcjellin mesazhin te qytetarët e Kosovës që mos të bien pre e grupeve të ndryshme të krimit të organizuar, të cilët merren me trafikimin e qenieve njerëzore, pasi që pa vizë valide nuk mund të kalohet kufiri i Hungarisë dhe se kodi penal i Hungarisë parasheh dënime të ashpra për kalime ilegale të kufirit.