Kuriozitete

Hulumtimi: Një në pesë CEO është psikopat

Proporcioni i psikopatëve në korporata është i ngjashëm me të burgosurit.

Një në pesë shefa të korporatave janë psikopatë, një proporcion i ngjashëm me atë të burgosurve, sipas një hulumtimi të ri, shkruan The Independent.

Hulumtimi u kryesua nga psikologu mjeko-ligjor Nathan Brooks nga universiteti Bond, gjeti se 21 për qind e 261 korporatave profesionale kishin tipare klinikisht domethënëse psikopatësh.

Karakteristikat e tilla si paaftësia të theksohet, cektësia dhe mungesa e sinqeritetit janë të gjitha të lidhura me gjendjen, transmeton KosovaPress.