Tech

Instagram do të fillojë testimin e NFT-ve këtë javë

Kreu i Instagramit, Adam Mosseri tha në një video sot se një grup i vogël përdoruesish amerikanë do të kenë aftësinë për të shfaqur NFT-të në burimet, historitë dhe mesazhet e tyre. Detajet NFT shfaqen në mënyrë të ngjashme me profilet dhe produktet e etiketuara dhe emërtohen “koleksione dixhitale”. Duke klikuar në etiketë do të shfaqen detaje si emri i krijuesit dhe pronarit.

Mosseri thekson se mbështetja për NFT-të në Instagram mund të ndihmojë në prezantimin e teknologjisë për një gamë më të gjerë njerëzish. Instagram nuk është platforma e parë që e bën këtë: në janar, Twitter prezantoi NFT-të në platformë si fotografi të profilit në formë gjashtëkëndëshi. Një ikonë në cepin e postimeve në Instagram të NFT-ve shfaqet gjithashtu si një gjashtëkëndësh. Megjithëse kompanitë dhe të famshmit kanë qenë të shpejtë për të nxitur NFT-të, dhe disa shitje të kohëve të fundit kanë prodhuar rritje të përkohshme të aktivitetit, një raport nga The Wall Street Journal javën e kaluar tha se shitjet janë ulur që nga kulmi shtatorin e kaluar.