Tech

Instagram sapo ka lansuar tiparin e tij të ri

Ky tipar ishte testuar më parë në Brazil përpara një nisje ndërkombëtare në mbi 50 vende.

Përdoruesit tani do të jenë në gjendje të regjistrojnë video të shkurtra që mund të ndahen me miqtë dhe të redaktohen me filtra dhe efekte, transmeton lajmi.net.

Karakteristika është quajtur “klon TikTok” në një kohë kur aplikacioni i videos kineze ka qenë nën kërcënim. Zhurmat janë në dispozicion tani, për sa kohë që përdoruesit kanë shkarkuar versionin më të fundit të Instagram.

Reels është një seksion në Instagram ku përdoruesit mund të bëjnë video të gjata 15 sekondëshe me të njëjtën gjatësi me një video TikTok që mund të ngarkohet në profilin e tyre në Instagram.

Karakteristika është hedhja në treg në SHBA, Indi, Francë, Gjermani, Britani të Madhe, Japoni, Australi. Është në dispozicion si në iPhone dhe iPads, ashtu edhe në pajisjet Android.

Reels lejon përdoruesit të regjistrojnë dhe modifikojnë videot 15 sekondëshe, të cilat mund të postohen individualisht ose të lidhen së bashku për një video më të gjatë. Ka disa efekte vizuale dhe audio, të cilat përfshijnë përdorimin e muzikës nga biblioteka e muzikës në Instagram.

Ekzistojnë gjithashtu efekte të shtuara të realitetit, të ngjashme me filtrat që ekzistojnë tashmë në Instagram, si dhe aftësinë për të ndryshuar shpejtësinë e videos dhe për të caktuar kohëmatës dhe numërimin e duhur për videot pa duar.

Ai gjithashtu mund t’u dërgohet miqve përmes mesazheve të drejtpërdrejta të Instagramit, ose t’i shtohet Story tuaj.

the authorGazetaKNN