Aktuale

Intervista e rrallë e Hamëz Jasharit për mediat serbe para sulmit në Prekaz

Pa ju trembur syri, bile edhe në gjuhën serbe që ta kuptojnë, Hamëz Jashari kishte dhënë një intervistë për mediat serbe pak para sulmit të 5,6 dhe 7 marsit të vitit 1998.
Në këtë intervistë, Hamëza kishte thënë se në tokat e Kosovës nuk kishte serbë më herët dhe se shqiptarët janë popull autokton, transmeton Magazina.al

”Vetëm i çmenduri mund të niset drejt tokës së Kosovës kur e di se kjo hapësirë është dhe ka qenë gjithmonë tokë etnike shqiptare.” Dëgjohet duke thënë heroi Hamëz Jashari në këtë intervistë të rrallë.

Ai më tej ja bën të qartë, se serbët kanë ardhur në Kosovë vetëm pas vitit 1928.
Për më shumë Magazina.al, ju sjell pjesë nga kjo intervistë.

the authorE B