Rajon & Botë

Ish-presidentja në bangën e së akuzuarës

Prokuroria koreanojugore njoftoi sot se do të thërrasë ish-presidenten Park Geun-Hye, procedura e shkarkimit u shpall e vlefshme nga organi më i lartë gjyqësor pas një megaskandali për korrupsion, për të dëshmuar në bangën e të akuzuarës.

Park është e dyshuar si bashkëpunëtore e krahut të saj të djathtë, duke qëndruar në hije në këtë aferë për korrupsion dhe trafik influence që çoi në periudhën më të vështirë të jetës së saj.

Të premten e konfirmimit të shkarkimi e saj, Gjykata Kushtetuese e privoi gjithashtu nga mbajtja e imunitetit presidencial, që shërben si mbrurojë ndaj ndjekjeve të mundshme penale.

the authorE B