Kuriozitete

Ishulli “Banane”, një parajsë luksi mbi tokë

Ishulli “Banane” është një ishull i vogël i ndërtuar nga dora e njeriut, në Lagos, Nigeri.

Ka përfunduar në vitin 2000 dhe është i populluar nga personat më të pasur dhe më të famshëm të vendit.

Ky ishull artificial është “përgjigjja” e shumë ishujve të ngjashëm nëpër botë, si “Arrondissement i shtatë” në Paris, “La Jolla” në San Diego, “Tribeca” në New York.

Me një sipërfaqe prej 1.63 milion metra katror, ka një rrugë e cila lidhet me disa të tjera pranë shtresës së lartë të Parkview.

the authorBurbuqe Metolli