Aktuale

Isufi prezantoi harta kredibile për vijën kufitare

Profesori në Fakultetin e Gjeografisë, Florim Isufi gjatë prezantimit të tij para të pranishmeve prezantoi disa harta kredibile lidhur me vijën kufitare.

Ai tha se kadastri nuk është kriter për përcaktimin e vijës kufitare.

Duke aluduar në disa pohime se ata shkëmbinj që i kanë mbetur Malit të Zi janë të parëndësishëm, Isufi tha se kjo pjesë është me rëndësi sepse jemi në shekullin e XXI, ku kërkesa për ujë do të jetë tejet e madhe.

Ndryshe, zëdhënësi i Lëvizjes Vetëvendosje, Frashër Krasniqi i ka dalë në mbrojte ekspertit të pavarur Florim Isufi i cili në debatin për Demarkacionin ofroi një sërë faktesh se komisioni shtetëror ka gabuar.

Krasniqi përmes një postimi në Facebook  ka ironizuar me përgjigjen e komisionit shtetëror ndaj Florim Isufit, përgjigje “shkencore” dhe të faktuar.

“Pas gjithë atyre fakteve shkencore të ofruara nga eksperti i pavarur Florim Isufi, të argumentuara me dhjetëra harta kredibile zyrtare, komisioni shtetëror për demarkacion i përgjigjet me një fjali të qartë “SHKENCORE” dhe të FAKTUAR: “e paske hartën e deformume”, ka shkruar Krasniqi.