Rajon & Botë

Italia përkohësisht suspendon Shëngenin

Italia për shkak të samitit G7 në Taormini, përkohësisht do të suspendojë regjimin e Shëngenit prej 10 deri 30 maj.

Në kumtesë thuhet se në samit pritet edhe pjesëmarrja e presidentit të SHBA-ve, Donald Trump.

Lajmi është konfirmuar edhe nga policia sllovene, e cila ka paralajmëruar shtetasit sllovenë që në kufi me Italinë priten ngecje të përkohshme.

“Organet italiane do të kryejnë mbikëqyrje kufitare me rastin e hyrje-daljeve dhe priten kontrolle selektive në vetë kufirin”, ka bërë të ditur Ministria e Punëve të Brendshme e Sllovenisë, transmeton “Veçernji list” duke iu referuar gazetës sllovene “Dnevnik”.

the authorE B