Rajon & Botë

Ivanka Trump zyrtarisht i bashkohet administratës

Ivanka Trump zyrtarisht i është bashkuar administratës së babait të saj si punonjëse e papaguar, me titullin Asistente e Presidentit, bëri të ditur Shtëpia e Bardhë.

Zonja Trump tha se do të shërbejë pa pagesë, pasi planet e saj për të shërbyer në një kapacitet më joformal janë vënë në pyetje nga ekspertët e etikës.“I kam dëgjuar shqetësimet që kanë pasur disa me këshillimin e presidentit në kapacitetin tim personal”, tha zonja Trump.

Ekspertët e etikës kanë dalë me kritika javën e kaluar, pas raporteve se zonjës Trump do t’i jepet Zyra e Krahut Perëndimor në Shtëpinë e Bardhë, pa iu bashkuar zyrtarisht administratës.

Kritikët kanë thënë se roli i zonjës Trump duhet të bëhet zyrtar, në mënyrë që ajo të ketë detyrime si punonjëse federale dhe me standarde të etikës.Bashkëshorti i saj, Jared Kushner, është këshilltar i lartë i presidentit Donald Trump.