Shëndetësi

Ja cilën shqisë e dëmton kafeja (Foto)

Kafeja mund të dëmtoj veshët tuaj në mënyrë të parekuperueshme.

Njëra prej pijeve më të përdorura, ku shumica e njerëzve kanë krijuar varësi, por një rrezik që duhet mbajtur parasysh është se dëmton dëgjimin.

Kafeja dhe më konkretisht kafeina shkakton bllokim të dëgjimit, njolloj sikur të keni veshët e bllokuara, ndonëse për një periudhë dy apo tre ditore.

Ky fakt është zbuluar nga një studim kanadez i Universitetit McGill, ku sipas drejtuesit të tij Faisal Zawawi, thuhet se nëse konsumohet në sasi të tepruar kafeinë, dëmi mund të jetë i parekuperueshëm.

Drejtuesi i studimit këshillon të mos pihet më shumë se 3mg kafeinë në ditë, duke thënë se pije të caktuara e kalojnë ndjeshëm këtë masë.