Shëndetësi

Ja çka ndodh me trurin nëse flini më shumë se 9 orë

Sipas një studimi të ri, njerëzit duhet të enë të paktën 8-9 orë gjatë natës. Rezultatet kanë arritur në përfundimin se kush e më shumë se 9 orë gjumë ka më shumë gjasa të përjetojë makthe, halucinacione dhe paranoja.
Megjithatë, kohëzgjatja e pagjumësisë nuk lidhet me makthet që mund të keni, sipas studimit. Ndryshe nga studimet e mëparshme, ky hulumtim nuk gjeti aspak lidhje midis përdorimit të alkoolit dhe ëndrrave të pakëndshme

Studiuesit nga Universiteti i Oksfordit analizuan 846 në lidhje me ankthet që kanë pasur gjatë dy javëve të fundit. Ata u pyetën gjithashtu sesa shqetësim u shkakton gjendja e ankthit, orët e gjumit që bëjnë, paranojat që kanë, halucinacionet dhe përdorimi i alkoolit. Rezultatet treguan se të esh më shumë se 9 orë gjumë ju shkakton makth dhe ëndrra të këqija

the authorE B