Kuriozitete

Ja kush është njeriu më i vogël i botës

Chandra Bahadur Dangi është i njohur si “njeriu më i vogël i botës” në shkurt 2012 nga Libri Gines.

Ky 73 vjeçar nepalez është i gjatë 54.6 cm, duke e bërë atë jo vetëm njeriun më të vogël, por edhe “personin më të vjetër që do të caktohet si më i vogli në botë” që prej krijimit të Librit të rekordeve Gines, 57 vjet më parë.

Duke pasur një jetë plot vështirësi dhe me hidhërime, Chandra Bahadur Dangi e sheh këtë njohje si një lloj kompensimi për vitet e vuajtjes.
Jetim që në moshën 12 vjeçare, Chandra u rrit nga të afërm që e ekspozonin gjatë panaireve, duke shpresuar për të bërë para. Ai nuk ishte larguar më parë nga fshati deri në momentin kur u bë i njohur si burri më i vogël në botë. Ky rekord i mundësoi atij udhëtimin nëpër botë dhe takimin me shumë njerëz, duke përfshirë edhe gruan më të vogël në botë, Jyoti Amge./Arbresh.info/