Kuriozitete

Ja në cilat vende ekziston ende dënimi me vdekje

Në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, 32 shtete ende e aplikojnë dënimin me vdekje, transmeton arbresh.info.

Shtetet të cilat e aplikojnë dënimin me vdekje janë: Alabama, Arizona, Arkansas, California, Colorado, Delaware, Florida, Georgia, Idaho, Indiana, Kansas, Kentucky, Louisiana, Mississippi, Missouri, Montana, Nebraska, Nevada, New Hampshire, North Carolina, Ohio, Oklahoma, Oregon, Pennsylvania, South Carolina, South Dakota, Tennessee, Texas, Utah, Virginia, Washington, Wyoming.

Ndërsa në 18 vende të tjera dënimi me vdekje është i paligjshëm.

Forma të dënimit me vdekje janë: varja, pushkatimi, vrasja me ineksion, karriga elektrike, dhomat e gazit.

Nga grupet për të drejta të njërit kjo është quajtur formë barbare e dënimit duke parë që ekzekutimet nuk kryhen në tentativen e parë ose bëjnë që të dënuarit të urinojnë e të torturohen gjatë ekzekutimit.

Vende të tjera ku dënimi me vdekje është legal janë: Kina, Korea e Veriut, Japonia, Irani dhe pjesa tjetër e vendeve arabe./arbresh.info/