Shëndetësi

A jeni lodhur duke përdorur antibiotikë? Kjo pije natyrale i zëvendëson (Foto)

Lëngu i boronicës,përveçse si një pije e shijshme mund të shërbejë edhe për të kuruar infeksionet në rrugët urinare tek fermat.

Shkencëtarët kanë arritur në përfundimin se lëngu i boronicës është zëvendësues shumë i mirë i antibiotikëve. Këta të fundit, jo vetëm që mund të shfaqin efekte anësore, por bakteret krijojnë imunitet ndaj tyre dhe përdorimi bëhet i paefektshëm.

Kështu, studiuesit e Universitetit të Bostonit, kanë zgjedhur 373 gra që vuanin nga ky infeskion dhe kanë vërejtur se niveli infeksionit është ulur me 40% pas konsumimit të lëngut të boronicës. Lëngu mund të përdoret edhe për efekt parandalues, jo vetëm kurues.

anti1

the authorSamir Dalipi