Aktuale

Kështu dukej Prekazi pasi u vranë Jasharajt

Janë bërë sot 20 vjet nga rënia heroike e familjes së Jasharëve. Në natën e 4 e 5 marsit të vitit 1998, Prekazi rrethohet nga forcat e shumta ushtarake dhe policore. Kjo lë të kuptohet se atje do të ketë rrethim të hekurt.
Që nga viti 1991 deri më 1998, Prekazi dhe Drenica ishin të rrethuar nga forcat paramilitare serbe.

Dhe jo rastësisht, në Prekaz, në Lagjen e Jasharëve është ngritur monumenti më i madh i luftës për liri, për pavarësi e demokraci, që këto ditë dhe data, e pikërisht 5,6,7 mars për çdo vit vëmendja e të gjithë kombit shqiptar kthehet nga Prekazi legjendar, që shekuj e vite i dha Kosovës shumë.

Ndërsa sot pas 20 vjetëve shtëpia ku mbeti e vrarë e gjithë familja Jashari, ajo është duke rrezikuar që të rrëzohet.
Më posht keni disa pamje të cilat tregojnë Prekazin pasi u vranë Jasharët.