Shëndetësi

Kështu parandalohet plakja

Plakja dhe dobësimi (rënia e fuqisë) mund të parandalohen ashtu sikurse sëmundjet e zemrës dhe diabeti.
Sipas një studimi të ri, një ecje e përditshme dhe qëndrimi me miq janë vetëm dy nga mënyrat që ju bëjnë të qëndroni më të ri, përderisa bëheni të vjetër e më të vjetër, shkruan The Sun, transmeton Klan Kosova.

E në plakje thuhet se shumë ndikon edhe rënia e forcës fizike, që përfshin lodhje ekstreme, lëvizje të ngadalta, dobësim të muskuj dhe humbja e peshës – të cilat edhe mund të reduktohen.

Të gjitha këto mund të evitohen me aktivitet fizik, që eviton edhe plakjen.

the authorE B