Rajon & Botë

Këto janë 13 vendet më pasaportat më të fuqishme (Foto)

Nëse keni shtetësi suedez, ju keni mundësi të udhëtoni pothuajse në gjithë botën, pasi suedezët mund të udhëtojnë në 158 vende të ndryshme pa pasur nevojë për vizë, shkruan Business Insider.

Ky fakt ua bën suedezëve udhëtimet ndërkombëtare më të lira dhe më të lehta, për dallim nga qytetarë të shumë vendeve tjera siç janë ata të Afganistani, të cilët mund të udhëtojnë vetëm në 24 vende pa viza, transmeton Telegrafi.

Këto dallime drastike janë zbuluar në indeksin e pasaportave, ku renditen vendet në bazë të numrit të kombeve që i ka brenda vendit, dhe faktin që qytetarët e saj mund të udhëtojnë pa patur nevojë për vizë.

Këto janë 13 vendet me pasaportat më të fuqishme, ku qytetarët e tyre mund t’i vizitojnë shumë vende pa pasur nevojë për vizë. /Telegrafi/

Norvegjia – 156 vende

 2

Koreja e Jugut – 156 vende

 3

Belgjika – 156 vende

 4

Holanda – 156 vende

 5

Italia – 156 vende

 6

Danimarka – 156 vende

 7

Mbretëria e Bashkuar – 157 vende

 8

Spanja – 157 vende

 9

Zvicra – 157 vende

 10

Franca – 157 vende

 11

Finlanda – 157 vende

 12

Suedia – 158 vende

 13

Gjermania – 158 vende

 14