Rajon & Botë

Kina dhe Amerika heqin dorë nga lufta tregtare

Kina dhe SHBA-ja vendosën të heqin dorë nga çdo luftë tregtare dhe rritja e tarifave doganore respektive, njoftoi sot media zyrtare kineze.

Ky njoftim, i bërë pas negociatave të nivelit të lartë në Uashington, ndodhi pas disa muajve tensionesh mes dy fuqive, pasi presidenti amerikan Donald Trump refuzonte një marrëdhënie tregtare të çekuilibruar duke e cilësuar si një rrezik për SHBA-në.

“Dy palët kanë arritur në një konsensus që nuk do të angazhohen në një luftë tregtare dhe nuk do të rrisin tarifat doganore respektive”, deklaroi zëvendëskryeministri kinez, Liu He, sipas agjencisë zyrtare ët lajmeve Hsinhua.

Zëvendëskryeministri kinez, i cili ka drejtuar këtë javë në Uashington delegacionin e ngarkuar me negociatat me sekretarin amerikan të Thesarit, Steven Mnuchin, theksoi se marrëveshja ishte një domosdoshmëri, përcjell Atsh.

Më herët, Uashingtoni dhe Pekini kishin arritur në konsensus mbi faktin për të marrë masat për reduktimin e deficitit të SHBA-së për shkëmbimet tregtare me Kinën.