Rajon & Botë

Koreja e Jugut i përgjigjet ushtarakisht testimeve të Koresë së Veriut

Koreja e Jugut i është përgjigjur testit bërthamor të së dielës nga Koreja e Veriut me një shfaqje të madhe të forcës ushtarake në lëvizje për të treguar aftësinë e saj për të sulmuar ndaj kërcënimeve me raketa nga fqinji i saj.

Ushtria dhe forcat e forcave ajrore, të mbajtura në një vend të fshehtë të hënën në mëngjes, përfshinin fillimin e raketave balistike në një bombë të simuluar kundër testimit bërthamor të Koresë së Veriut – skena e shpërthimit të kontrolluar të dielën për atë që Pyongyang pretendoi ishte një bombë e fuqishme me hidrogjen i aftë për t’u ngarkuar në një raketë balistike ndërkontinentale.

the authorE B