Aktuale

Kosova, çështja kryesore e Gjermanisë

Drejtori i Fondacionit Konrad Adenauer në Mbretërinë e Bashkuar dhe Irlandë, Felix Dane tha se “Echo Germany” është lojtar kyç që gjeneron politikën rreth problemit të Kosovës

“Mendoj se Gjermania është sigurisht një lojtar kyç kur bëhet fjalë për politikën e BE-së, thjesht sepse ajo është një nga shtetet ‘më të rëndësishme’ anëtare të BE”, ka thënë Dane për Tanjug pas forumumit “Brexit” – Sfidat për Bashkimin Evropian dhe Ballkanin Perëndimor”, transmeton lajmi.net.

I pyetur se cili është pozicioni i përhershëm gjerman, ekziston një zgjidhje apo nëse ka një kompromis për të cilin Gjermani ka rënë dakord, ai ka thënë se vendi i tij është gjithmonë pro konsensusit. /Lajmi.net/

the authorBurbuqe Metolli