Rajon & Botë

Kostumi që u mundëson ushtarëve të Rusisë të ecin përmes zjarrit dhe shpërthimeve

Prodhuesi rus i pajisjeve taktike, TsNIITomash (Instituti i Kërkimit Shkencor i Qendrës për Mekanikë Precision), kohët e fundit paraqiti produktin e tij të fundit – një uniformë luftarake që mbron plotësisht nga shpërthimi dhe flaka.

Në atë rast, Viktoria Kolesnikov, e veshur në uniforma, ecte përmes simulimit në një fushë beteje, ku minat u shpërthyen dhe një flakë u përhap.

Megjithatë, Victoria kaloi pa një gërvishtje dhe e vetmja “pasojë” që përjetoi ajo ishte disa pika të bimës në fytyrën e saj.

Ajo u tha gazetarëve se ndjenja kur je në mes të një stuhie të zjarrtë ishte krejtësisht e pabesueshme.

the authorE B