Rajon & Botë

Kryeministri i Kuvajtit së bashku me kabinetin e tij japin dorëheqje

Kryeministri Kuvajtian paraqiti dorëheqjen e tij të enjten së bashku me kabinetin e tij, thanë zyrtarët, në mes të akuzave për përleshje midis ministrave dhe kritikave për performancën e tyre, raporton France24.

Kryeministri Sheik Jaber Mubarak Al-Sabah “paraqiti dorëheqjen e kabinetit qeveritar në emir … në mënyrë që të lejojë një riorganizim të kabinetit,” tha zëdhënësi i qeverisë Tareq al-Mazrem në një deklaratë.

Ministri i Financave Nayef al-Hajraf dha dorëheqjen muajin e kaluar për të mos u marrë në pyetje në parlament për shkeljen e ligjit islamik duke ngarkuar interes për kreditë e marra nga Kuvajtët në pension nga agjensia shtetërore e pensioneve.