Aktuale

Kryetari i Istogut, Haki Rugova në gjyq për korrupsion

Sot në Gjykatën Themelore në Pejë filloi procesi gjyqësor ndaj kryetarit të komunës së Istogut, Haki Rugova.

Rugova po përballet me akuzat për konflikt interesi.

Aktakuza ndaj Rugovës është ngritur në prill të këtij viti ndërsa kjo është seanca e parë në këtë rast, për shkak të mungesave të kryetarit të komunës së Istogut.

Haki Rugova dyshohet se më 1 gusht 2014 në cilësinë e kryetarit të Komunës së Istogut me dashje ka marrë pjesë personalisht në nënshkrimin e kontratës ‘Ndërtimi i Kanalizimit Fekal në Fshatin Cerrcë-Lubozhdë- Faza e Parë”.

Tenderin për ndërtimin e këtij kanalizimi e fitoi “’MA-CON’ sh.p.k, në pronësi të vëllait të tij, Gani Rugova, në vlerë prej 289,119.85 euro “duke mundësuar interes financiar për të dhe personin juridik që ka të bëjë me të”.

the authorE B