Kuriozitete

Ky është orari perfekt i punës sipas ekspertëve

Diskutohet nga të gjithë se cili është orari perfekt i punës.

Një kërkim i kohëve të fundit nga studiues suedezë vëzhgoi për 23 muaj me radhë 68 infermiere të cilat punonin me kohë të plotë. Atyre iu reduktua orari i punës në 6 orë dhe pagesa mbeti e njëjtë. Sipas tyre u vu re se ato ishin më shumë pozitive. Sipas ekspertëve puna ishte më shumë produktive duke punuar 6 orë.

Më pak orë punë i nxiste ato të menaxhonin më mirë përgjegjësitë e tyre, rriti rendimentin dhe i bëri ato të shtonin përpjekjet për t’u kujdesur më shumë për pacientët. Studimi gjeti se infermieret patën po ashtu përfitime fizike dhe mendore nga reduktimi i orëve të punës. Gjithashtu, ato ishin më pak të stresuara, sëmureshin më pak dhe ishin më të lumtura.

Disa e quajnë atë “të çmendur” dhe të papërgjegjshëm nga ana financiare.