Aktuale

Lajçak: BE po largohet nga Ballkani Perëndimor

Kryetari i ardhshëm i Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara, Miroslav Lajçak ka vlerësuar se Bashkimi Evropian po largohet nga Ballkani Perëndimor, hapësirë e cila është natyrore për të dhe se ka gjithnjë e më shumë frustrime të pranishme te popullsia për shkak të “prekjes së vogël të BE-së”.

Nga ana tjetër, ai thotë se asnjë opsion për rajonin nuk paraqet pritet reale të dëshirave për siguri, stabilitet dhe prosperitet ekonomik të qytetarëve të Ballkanit.