Tech

Lamborghini Aventador Coupe e fundit shitet për 1.6 milion dollarë, vjen me NFT

Makina që shihni këtu është e fundit Lamborghini Aventador Coupe që vjen nga Sant’Agata Bolognese, megjithëse teknikisht nuk është ndërtuar ende. Kjo nuk i ndaloi palët e interesuara që të ofronin për këtë Aventador LP 780-4 Ultimae shumë përtej kufirit me shtatë shifra. Kur ra çekiçi, ky Lambo i veçantë u shit për 1,603,125 dollarë.

Megjithatë, ky çmim i lartë nuk përfshin vetëm makinën. Lamborghini ka hyrë në botën e tokenëve të pandryshueshëm – NFT duke u bashkuar me artistët Krista Kim dhe Steve Aoki, si dhe me INVNT GROUP. Ata krijuan një NFT një nga një që përmban një version dixhital të makinës reale, të vendosur në një botë dixhitale që i ngjan Marsit. Po, ne po flasim për planetin, por është një botë dixhitale ku qielli nuk është kufiri i largët, sepse nuk ka qiell.

Përveç makinës dhe NFT-së, blerësit të këtij Aventador Utimae i shpërblehen të gjitha llojet e trajtimit VIP nga Lamborghini. Kjo përfshin pamje paraprake ekskluzive të modeleve të ardhshme të Lamborghini me botim të kufizuar, një ftesë ekskluzive për aktivitete me shitësin lokal të Lambo, një turne privat në Muzeun Lamborghini dhe një takim/përshëndetje me artistët e NFT.

Sa i përket makinës, ajo do të ndërtohet në fund të këtij viti dhe duhet të jetë në duart e blerësit deri në shtator.