Shëndetësi

Lëngu i karotës rrit qëndrueshmërinë e organizmit

Shkencëtarët britanikë kanë vërtetuar se konsumimi i lëngut të karotës rrit qëndrueshmërinë dhe mundëson zgjatjen e stërvitjeve edhe për 16 për qind.

Nitratet e pranishme në karotë çojnë deri te ulja e harxhimit të oksigjenit në kuadër të angazhimit fizik dhe kështu janë të lidhura me lodhjen më të paktë gjatë ushtrimeve, përcjell “Zeri.info”.

Të dhënat e mbledhura nga 8 persona të moshës nga 19 deri në 38 vjeç kanë treguar se efekti pozitiv i gjysmë litri lëngu të karotës është më i mirë se ai që mund të arrihet me stërvitje të rregullt. /ZËRI/