Kuriozitete

Ligji i atraksionit: Si na tërheq partneri/partnerja?

Përshtyma, aroma dhe simetria fizike janë karakteristikat kryesore që na bëjnë të tërhiqemi nga partneri/partnerja.

Sipas një studimi të fundit, shkencëtarët kanë zbuluar disa faktorë që na ndihmojnë se pse tërhiqemi seksualisht te disa njerëz më shumë se të tjerët, transmeton portali arbresh.info

Studimi i botuar në revistën “Psikologjia Sot” thotë se tërheqja seksuale shkaktohet nga disa sinjale që janë në nivel të pandërgjegjshëm, por që luajnë rol vendimtar në nxitjen e interesit tonë seksual.

Gjëja e parë që na tërheq të personi tjetër është simetria e trupit dhe e fytyrës.

Për më tepër, njerëzit e zgjedhin patrnerin/partneren e tyre bazuar edhe në aromë.

Hulumtimi thotë se truri i njeriut është i aftë të analizojë erën e një personi tjetër dhe të përcaktojë nëse ai mund të jetë i shëndoshë apo i sëmurë. Gjithashtu, mund të zbulojë edhe tirapet e karakterit të një individi.

Një shenjë tjetër e rëndësishëm është përbërja kimike e pështymës. Gjatë puthjes, truri teston se sa është i në rregull është sistemi imunitar i partnerit të mundshëm seksual./arbresh.info/