Rajon & Botë

Londra mbështet projektin për ushtrinë e përbashkët evropiane

Ministria britanike e Mbrojtjes njoftoi sot se mbështet projektin për një Shtab të Përgjithshëm ushtarak evropian, të cilit i ishte kundërvënë më parë kryesisht për çështje kuptimore.

“Ne mbështesim krijimin e MPCC-së, Kapaciteti Ushtarak për Planifikim dhe Sjellje, që njihet gjerësisht si Shtabi i Përgjithshëm ushtarak evropian”, deklaroi zëdhënësi i Ministrisë së Mbrojtjes.

“Ne kemi besim se do të finalizohet të enjten gjatë mbledhjes së ministrave të Mbrojtjes në Bruksel”, vazhdoi ai.