Aktuale

Mbi 100,000 të vdekur nga koronavirusi në Evropë

Një total prej 161,221 njerëz kanë vdekur në të gjithë botën nga infeksioni i ri i frymëmarrjes, derisa mbi 100 mijë humbje jete janë raportuar vetëm në Evropë.

Numri i personave të infektuar është më i rënduari në Evropë, me një rekord prej 410 vdekjesh të tjera në 24 orët e fundit.
Sipas një analize nga Universiteti Johns Hopkins, Belgjika ka nivelin më të lartë të vdekshmërisë së koronavirusit në botë, me 13.4 për qind, dhe një nga arsyet është situata dramatike në shtëpi të të moshuarve.

Belgjika me këtë parametër tejkaloi Italinë me 13 për qind dhe Britaninë me 12.8 për qind.