Rajon & Botë

Mbi 680 persona janë arrestuar në ShBA në operacione të autoriteteve imigruese

Pjesëtarë të autoriteteve imigruese amerikane arrestuan mbi 680 persona në operacionet e kaluara. Shtatëdhjetë e pesë prej tyre janë dënuar për krim, deklaroi dje ministri i Sigurisë së Brendshme i SHBA-së, John Kelli.

Ai theksoi se veprat kriminele të realizuar nga imigrantët ilegalë variojnë nga vrasje e deri në drejtim të automjetit nën ndikim të alkoolit.

Keli theksoi se operacionet janë rutinore dhe janë realizuar nga Shërbimi amerikan për kontroll imigrues dhe doganor.

Presidenti amerikan Donald Trump në konferencën për shtyp dje me kryeministrin kanadez Justin Tredau deklaroi se Qeveria “ka kryer punë të shkëlqyeshme me arrestimet e fundit të imigrantëve”.