Aktuale

Me Ligjin e ri Qeveria do t’i ketë tre zv.kryeministra, 15 ministri dhe rreth 40 zv.ministra

Zëvendëskryeministri i parë, Besnik Tahiri, ka prezantuar Projektligjin për Qeverinë, i cili sipas tij, do të ndihmojë në organizimin dhe funksionimin me efikas të Qeverisë, raporton Ekonomia Online.

Tahirit shtoi se ky ligj ka për qëllim saktësimin dhe llogaridhënien e institucioneve.

“Sot është një ditë e mirë sepse po e vendosim në diskutim publik projektligjin që është i rëndësishëm për funksionimin e Qeverisë. Qëllimi kryesor është ta sforcojmë në kuadër të kornizës”.

“Organizim më të mirë, kompetenca ligjore dhe përgjegjësi të qarta për zyrën e kryeministrisë. Saktësimi dhe llogaridhënia”, u shpreh Tahiri.

Tahiri deklaroi se përkundër Qeverisë Kurti, tani është paraparë ekzekutivi t’i ketë 15 ministri. Por, thotë ai se nuk do të ketë ministra pa portofol.

“Ne kemi vendos që përbërja sipas projektligjit për Qeverinë të ketë kryeministrin,3 zëvendëskryeministra, 15, plus dy ministri në diskrecion të mandatari. 40 zëvendësministra, 259 këshilltarë politikë dhe nëpunës të kabineteve. Nuk ka ministri pa portofol dhe ndalohet krijimi i trupave shtesë me funksione paralele”.

Tahiri ka shpjeguar edhe kufizimet për Qeverinë dhe anëtarët në dorëheqje sipas projektligjit, raporton EO.

“Kufizimet e Qeverisë dhe anëtarëve të saj në dorëheqje. Nuk miraton projekt amendamente kushtetuese, nuk miraton nismën për lidhjen e marrëveshjeve ndërkombëtare”.

Me tej, Tahiri ka folur edhe për ndalesat e anëtarëve në fushata zgjedhore. Sipas projektligjit parashihet edhe parandalimi i konfliktit të interesit, raporton EO.

“Është e ndaluar shfrytëzim të resursit qeveritar për qëllim te fushatës politike. marrja e vendimeve në formë shpërblyese. premtimi i punësimit dhe financimit”.

“Anëtarët  Qeverisë dhe zëvendësministra nuk mund të ushtrojnë asnjë funksion tjetër publik, në pushtetin lokal e as të ketë marrëdhënie pune në sektorin privat”, u shpreh Tahiri.

the authorGazetaKNN