Aktuale

Mësohet data kur lansohet iPhone 14

Apple synon të mbajë një ngjarje të lansimit më 7 shtator për të zbuluar linjën e iPhone 14, sipas njerëzve me njohuri për këtë çështje, duke nxjerrë në treg versionin më të fundit të një produkti që gjeneron më shumë se gjysmën e shitjeve të tij.

iPhone-t e rinj do të nisin një sezon të ngarkuar të produkteve të vjeshtës, i cili do të përfshijë gjithashtu shumë Mac të rinj, iPad dhe tre modele Apple Watch.

Një zëdhënëse e Apple nuk pranoi të komentojë mbi kohën e ngjarjes. Duke pasur parasysh se njoftimi është ende rreth tre javë larg, planet e kompanisë mund të ndryshojnë, por Apple zakonisht zbulon iPhone-t më të fundit në gjysmën e parë të shtatorit.

Apple po përditëson produktin e saj kryesor në një kohë të pasigurt për industrinë. Shitjet e telefonave inteligjentë kanë filluar të rriten, pasi konsumatorët përballen me inflacionin dhe një ekonomi të lëkundur.

iPhone 14 standard do të duket i ngjashëm me iPhone 13, megjithëse kompania do të eliminojë versionin “mini” 5.4 inç dhe do të shtojë një model me një ekran 6.7 inç. Kjo do të shënojë herën e parë që Apple lëshon një iPhone jo-Pro me një ekran të asaj madhësie.

Kompania po planifikon ndryshime më të mëdha për linjën iPhone 14 Pro. Apple do të zëvendësojë prerjen e kamerës së përparme, të njohur si notch, me një vrimë në formë pilule për sensorët e Face ID dhe një zonë me madhësi sa vrima për kamerën.

Kjo do t’u japë përdoruesve pak më shumë hapësirë ​​në ekran. Kompania po shton gjithashtu një çip më të shpejtë në iPhone 14 Pro. Apple, ndërkohë, do të mbajë çipin A15 nga iPhone 13 në modelet e zakonshme të iPhone 14.