Rajon & Botë

Mijëra të evakuuar para shpërthimit të bombave

Ekspertët çaktivizuan sot me sukses bombat e Luftës së Dytë Botërore, të zbuluara gjatë punimeve të ndërtimit në qytetet gjermane të Dyseldorfit dhe Dortmundit.
Sipas këshillit të qytetit, janë prekur rreth 2300 persona, ndërsa një zëdhënës tha dje se 4400 persona të tjerë janë urdhëruar të qëndrojnë në shtëpi, raporton DPA.

Rreth 80 azilkërkues një shtëpie të kujdesit duhet të transferoheshin në mjedise të tjera, si pjesë e evakuimit dhe ndërprerjes së orareve të trenave për shkak të mbylljes të përkohshme të hekurudhave.

Bomba që i përkiste periudhës së Luftës së Dytë Botërore u gjet të hënën në periferi të Dorstfeldit në Dortmund, gjatë punimeve të ndërtimit.