Shëndetësi

Mos e përdorni sprejin për hundë, është i rrezikshëm

Ekspertët paralajmëruan që spreji për hundë mund të shkaktojë varësi pas përdorimit të gjatë

Spreji mundëson lehtësimin e hundës në qoftë se i keni të “të bllokuara”. Nëse përdoret rregullisht, hunda mund të jetë më pak reaguese ndaj trajtimit, thotë Ursula Selerberg, zëdhënëse e Dhomës Gjermane të Farmacisë.

Përdorimi i tepërt mund ta dëmtojë mukozën dhe hundën por nëse ndërpritet  përdorimi i sprejit atëher bllokimi i hundës mund të përkeqësohet.

Nëse hunda mbetet e bllokuar, rekomandohet të përdorni një sprej fiziologjik që nuk përbën rrezik nga varësia. /Lajmi.net/ 

the authorSamir Dalipi