Kuriozitete

A mund të qash kur je në anije kozmike?

Astronautët e kanë shumë të vështirë të qajnë, kur janë në anije kozmike.

Natyrisht, ju mund të mendoni se pse dreqin mund ta bëjnë atë këtë, kur kanë plot gjëra për të parë dhe eksperimentuar, por… ja që mund të mahniten nga ajo që shohin.

Kjo video, megjithatë, na tregon se loti në hapësirë nuk ka shans të bjerë poshtë.

Ky person që shihni quhet Chris Hadfield dhe na tregon saktësisht çfarë ndodh. Fillimisht ai i hedh pak ujë të pijshëm syrit dhe pastaj nis të qajë.

Sa më shumë lot që nxjerr, aq më shumë “fryhet” sasia e ujit që ai ka marrë për provë. Uji (apo loti) maksimumi kalojnë nga njëra faqe në tjetrën, por jo të bien poshtë.