Shëndetësi

Ndjeheni e lodhur dhe po harroni shumë? Kjo është arsyeja

Ja arsyeja pse duhet të fajësoni nivelin e vitaminave në trupin tuaj?!

Vitamina B12 luan një rol të rëndësishëm në shëndetin tuaj, ajo ndihmon trurin dhe funksionimin e sistemit tuaj nervor, dhe është i rëndësishëm për formimin e qelizave të gjakut.

Ajo është gjithashtu e nevojshme për prodhimin e proteinave, materialit izolues që rrethon qelizat e caktuara nervore.

Mungesa e vitaminës B12 zakonisht shkakton lodhje ekstreme, dobësi të muskujve dhe probleme me kujtesën dhe përqendrimin.

Ajo gjithashtu mund të çojë në shterpësi të përkohshme tek gratë, ndërsa mungesa e saj gjatë shtatzënisë mund të rezultojë në jo zhvillim të fëmijës, transmeton KosovaPress.